Románia | 2021. 04. 26. – 08:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet


Vasárnap délután átlépte a hárommilliót a koronavírus ellen Romániában beoltott személyek száma - közölte honlapján az oltási kampányt koordináló bizottság.

A hivatalos adatok szerint vasárnap délután 17 óráig 3 037 698 személyt oltottak be Romániában, közülük 1 794 505-en a második oltást is megkapták - írja az MTI.

A beoltott romániaiak több mint háromnegyed része (76,92 százalék) a Pfizer által gyártott oltóanyagot kapta, az Astra-Zeneca oltását 13,81 százalékuknak,

a Modernáét 9,25 százalékuknak adták be.

Romániában elsőként Temesváron szerveztek a hét végén oltási maratont, amely keretében péntek délutántól előjegyzés nélkül bárki beoltathatta magát a Pfizer vakcinával. A Digi24 hírtelevízió jelentése szerint a maraton keretében vasárnap estig mintegy 6400-an kapták meg az oltást. Amint a szervezők közölték, három hét múlva újabb maratont szerveznek a második oltás beadására.

A járvány terjedéséről közölt hivatalos adatok azt jelzik, hogy Romániában a járvány harmadik hulláma immár a leszálló ágban van. Vasárnap csupán 1542 új esetet diagnosztizáltak, ami csak kevéssel több a korábbi két hét napi átlagának (2990) a felénél. A járvány halálos áldozatainak a napi száma is csökken, de még mindig magas.

A vasárnap kora délután közölt hivatalos adatok szerint az elmúlt 24 órában 127-en haltak meg,

35-tel kevesebben, mint a korábbi két hétben napi átlagban.

A kórházakra nehezedő nyomás is enyhült. Míg április elején a 14 ezret is meghaladta a kórházban ápolt fertőzöttek száma, vasárnap már csak 10 312-en voltak kórházban. Viszonylag magas maradt azonban az intenzív terápiás osztályokon kezelt betegek száma. Ott továbbra is 1358 személy életéért küzdenek.

Korábban hírt adtunk arról, hogy szédületesen emelkedik a koronavírus-fertőzöttek napi száma Indiában: a járvány második hullámában 24 óránként csaknem 300 ezer új esetet regisztrálnak, miközben az első hullámban, 2020 szeptemberének közepén a fertőzésszám még a napi 100 ezret sem érte el.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy javul a járványhelyzet Szlovákiában, csökken a kórházban ápoltak száma, s ezzel összefüggésben a jövő héttől tovább enyhítenek a koronavírus terjedése miatt bevezetett korlátozásokon.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES