MTI

| 2021. 04. 26. – 16:00 | Indonézia |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ismét kitört a Szinabung vulkán Indonéziában hétfőre virradóra, a belőle felszálló füst- és hamuoszlop az indonéziai földtani és vulkanológiai intézet közlése szerint körülbelül 1000 méter magas.

Az Észak-Szumátrán található, 2600 méter magas vulkán körzetében élőket arra kérték, hogy a füstfelhő miatt hordjanak maszkot, és kerüljék el a hegyből eredő folyókat - írja az MTI.

A Szinabung négy évszázadon át szunnyadt, mielőtt 2010-ben újra kitört, két ember halálát okozva.

Egy másik, 2014-es kitörésében 16-an vesztették életüket, 2016-ban pedig heten. Az elmúlt években több mint 30 ezren kényszerültek a környékén lévő otthonuk elhagyására.

A vulkán egyike a 120 aktív tűzhányónak Indonéziában, amely a csendes-óceáni tűzgyűrűn fekszik.

Ennek mentén különösen sok vulkán helyezkedik el, és gyakoriak a földrengések.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az Everest hegymászóinak legalább egyike megfertőződött az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2). A pozitív teszteredmény mindössze néhány héttel azután keletkezett, hogy a világ legmagasabb csúcsát, a 8848 méter magas Everestet egy év zárlat után megnyitották a világ hegymászói előtt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy összesen 47 utasnál mutatták ki a COVID-19 fertőzést azok közül, akik egy indiai repülőjárattal érkeztek Hongkongba. A beszálláskor még mindegyikük tesztje negatív volt.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!