Oroszország | 2021. 04. 23. – 08:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, kész Moszkvában fogadni Volodimir  Zelenszkij ukrán elnököt. Így válaszolt arra az ajánlatra, hogy Donbászon találkozzanak.

"Amint az ukrán kormány és Zelenszkij elnök javaslatát illeti, a következőket szeretném mondani. Az utóbbi időben Ukrajna jelenlegi vezetése számos olyan lépést tett,

amely tönkreteszi az orosz-ukrán kapcsolatokat.

Ilyen például a Orosz ortodox egyház és annak megsemmisítéséhez való hozzáállás, az orosz nyelv és az Ukrajnában élő orosz állampolgároknak az ellehetetlenítése. Nagyon sok lépés van, amelyek miatt mi csak sajnálkozni tudunk” - mondta Putyin Alekszandr Lukasenkóval április 22-én, csütörtökön tartott találkozója során.

Hozzátette: Ha Zelenszkij elnök meg akarja kezdeni e kapcsolatok helyreállítását, akkor ezt csak örömmel fogadjuk.  

"Marad a kérdés - mit akarunk megvitatni ezen a találkozón? Ha Donbasz problémáinak megvitatásáról beszélünk, akkor először is az ukrán vezetésnek találkoznia kell az LNR és DNR „köztársaságok” vezetőivel, majd meg kell oldania a problémákat a harmadik ország képviselőivel. Ha pedig a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséről beszélünk, akkor Ukrajna elnökét bármikor a számára megfelelő időpontban várjuk Moszkvában." 

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zelenszkij a Donyec-medencei frontvonalon találkozna Putyinnal. Az ukrán elnök megjegyezte, hogy ő amúgy is minden hónapban megfordul ott.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a Reuters kiadványnak adott interjújában elmondta, Kreml nem válaszolt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ajánlatára, miszerint Donbászon tartsanak találkozót Vlagyimir Putyin orosz kollégával.  

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES