Kárpátinfo.net


| 2021. 04. 23. – 09:28 | Kárpátalja |
Fotó: SZBU

Hirdetés

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) nagyszabású visszaéléseket tárt fel az állami földek illegális magántulajdonba adásánál.

Az SZBU szerint az illegális földeladásokat az Ukrán Állami Geokadaszter kárpátaljai megyei főosztályának egykori ideiglenesen kinevezett vezetője szervezte.

Az ügybe bevonták az újonnan kinevezett vezetőt és néhány osztályvezetőt is. Az ügylet résztvevői Ungvár közelében található állami mezőgazdasági földterületeket adták oda magántulajdonba.

Az állami földkataszteri okmányokba hamis adatokat vittek be, s így a mezőgazdasági földek helyett erdőterületet juttattak az érdekelteknek.

Az SZBU nyomozói dokumentálták, hogy 2020-ban az Állami Geokataszteri Hivatal akkori ideiglenesen kinevezett vezetője adott engedélyt egy földgazdálkodási projektre, melynek keretében 26 földterületet (csaknem 54 hektár nagyságban) juttatott magántulajdonba.

Megállapítást nyert, hogy ezeket a földeket az egyesült területi közösségeknek kellett volna átadni.

A nyomozók vádat emeltek az ügyben, de még folyik a nyomozás – jelentette az Ukrán Biztonsági Szolgálat sajtóosztálya. 


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy illegális kavicskitermelést lepleztek le Kárpátalján. Az „üzletember” tette több mint 1 millió hrivnya összegű veszteséget okozott az államnak.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy 2000 dollárt vagy külföldi rendszámú autót követelt a korrupt erdész. A Nagybocskói állami erdészet munkatársa ellen zsarolás és kenőpénz követelése miatt emeltek vádat.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!