Kárpátalja | 2021. 04. 23. – 13:30 |
Fotó: zk.dsns.gov.ua

Április 22-én kijevi idő szerint 18 óra 30 perckor a sürgősségi mentőszolgálathoz bejelentés érkezett arról, hogy Munkácson egy lakóépület alagsorában tűz van.

A ház tulajdonosa tüzet gyújtott a szilárd tüzelésű kazánban, és elment.  

Közben egy szikra kipattant a kazánból és a tűzifára esett, amitől az lángra lobbant. 

A helyszínre a Munkácsi állami tűzoltó- és mentőszolgálat 17. egységének munkatársai érkeztek ki. A pincében az erős füst miatt a mentősöknek légző- és látószervek védelmét szolgáló eszközökben kellett dolgozniuk.  

A nehézségek ellenére a tűzoltók 18:48 órakor lokalizálták, és 19:20 órakor pedig teljesen felszámolták a lángokat.

A tűz tönkretette az 5 négyzetméternyi területen található gáz- és szilárd tüzelésű kazánokat, valamint háztartási tárgyakat. 

Az illetékes hatóságok vizsgálják a tűz kitörésének okait és körülményeit. Tart a kárfelmérés – olvashatjuk az Ukrán Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) kárpátaljai megyei főosztályának honlapján.

Korábban hírt adtunk arról, hogy nagymértékű állami földlopásokat derített fel az SZBU Kárpátalján. Az SZBU szerint az illegális földeladásokat az Ukrán Állami Geokadaszter kárpátaljai megyei főosztályának egykori ideiglenesen kinevezett vezetője szervezte.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában egy férfi kést rántott, mert megkérték, hogy tegye fel a maszkot. Az információk szerint két részeg férfi maszk nélkül lépett be az üzletbe.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!