Oroszország | 2021. 04. 22. – 12:34 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Őrizetbe vettek Szevasztopolban egy orosz állampolgárt, aki titkos információkat adott át a Fekete-tengeri Flottáról az ukrán katonai hírszerzésnek - közölte csütörtökön az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

Az FSZB hazaárulás címén indított büntetőeljárást a gyanúsított ellen, akit a vonatkozó jogszabály értelmében 12-től 20 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetnek - írja az MTI.

A szolgálat nem közölt több részletet a különleges műveletről,

és nem fedte fel a fogva tartott személyazonosságát.

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy csütörtökön a Krímben, az opuki gyakorlótéren nagyszabású gyakorlatot tartanak a déli katonai körzet és a légideszant valamint a Fekete-tengeri Flotta és a Kaszpi Flotta erői, a harckészültség meglepetésszerű ellenőrzése keretében.

Oroszország április 20-24. között ideiglenes repülési korlátozásokat vezetett be a Krím és a Fekete-tenger egyes részei felett, a pilótáknak szóló nemzetközi közlemény (NOTAM) szerint.

Korábbi közlés szerint április 24-től október 31-ig Moszkva a Fekete-tenger számos területén az orosz felségvizeken felfüggesztette a békés áthaladás jogát külföldi hadihajók

és más állami tulajdonú hajók számára.

A Krímet és Szevasztopolt a félszigeten megrendezett népszavazás eredményére hivatkozva Oroszország 2014-ben elcsatolta Ukrajnától, amit a nemzetközi közösség túlnyomó többsége nem ismert el.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a Reuters kiadványnak adott interjújában elmondta, Kreml nem válaszolt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ajánlatára, miszerint Donbászon tartsanak találkozót Vlagyimir Putyin orosz kollégával.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy április 22-én Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a Reutersnek adott interjújában felszólította a Nyugatot, hogy most tegyen lépéseket az új orosz katonai offenzíva megakadályozása érdekében.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES