Ukrajna | 2021. 04. 22. – 16:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Ukrajnában csütörtökre tovább gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése, több mint 16 ezer új beteget jegyeztek fel, mintegy négyezerrel többet a megelőző napinál, a halálos áldozatok száma ismét több mint négyszázzal nőtt, és velük a járvány tavaly tavaszi kezdete óta elhunytak száma mostanra meghaladta a 41 ezret.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 16 235 új esettel 1 990 353-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 470-nel 41 266-ra - írja az MTI.

A halálos áldozatok száma hétfőre lépte át a negyvenezres határt,

a harmincezret pedig egy hónapja, március 22-én haladta meg.

Eddig 1 533 303-an gyógyultak meg, közülük az elmúlt napban csaknem 19 ezren, így most az aktív betegek száma a megelőző két naphoz hasonlóan megint csökkent, mintegy háromezerrel 415 784-re.

Kórházba az elmúlt napban viszont megint sok, 3904 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került, számuk a megelőző napon is 4400 fölötti volt.  

A legtöbb új beteget, 1673-at ismét az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban, Kijevben jegyezték fel.

Viktor Ljasko országos tisztifőorvos, az egészségügyi miniszter helyettese csütörtökön a Facebookon közölte, hogy mostantól vállalatok dolgozói is feliratkozhatnak csoportosan koronavírus elleni védőoltásra, ha a jelentkezők létszáma egy cégnél eléri legalább az ötvenet.

Az oltások beadásához mobil oltócsapatok fognak kimenni a vállalatokhoz.

Egy oltócsapat egy nap alatt mintegy száz embert tud beoltani.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök telefonon beszélt szerdán Antonio Guterres ENSZ-főtitkárral, akinek kifejezte aggodalmát a koronavírus elleni vakcinák nem egyenletes elosztása miatt a világ országai között - tájékoztatott az elnöki iroda.

Megvitatták az utóbbi időben a Donyec-medencében, illetve az ukrán határ mentén az orosz csapatösszevonások miatt kiéleződött helyzetet. Zelenszkij jelezte, hogy egyetért a főtitkárnak a koronavírus-járvány miatti globális tűzszünetre tett felhívásával.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában ezentúl a cégeknél is beadják a koronavírus-vakcinát. Ukrajnában májustól növelni kívánják az oltások arányát, továbbá az Egészségügyi Minisztérium lehetőséget nyújtott a mobil csapatok számára arra, hogy vakcinázásra induljanak olyan cégeknél, amelyeknek személyzete meghaladja az 50 főt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában június végéig hosszabbítják a karantént. Denisz Smihal miniszterelnök a sajtótájékoztatón elmondta, hogy Ukrajnában a kormány június 30-ig meghosszabbítja a karantént.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!