Ukrajna | 2021. 04. 22. – 11:27 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Ukrajnában májustól növelni kívánják az oltások arányát, továbbá az Egészségügyi Minisztérium lehetőséget nyújtott a mobil csapatok számára arra, hogy vakcinázásra induljanak olyan cégeknél, amelyeknek személyzete meghaladja az 50 főt.

Erről Viktor Ljasko országos tisztifőorvos írt Facebook-oldalán, közli Ukrajinszki Novini hírportál.

„Lehetőséget biztosítottunk olyan szervezett kollektívák számára, ahol több mint 50 munkás dolgozik, s be akarja oltani magát, hogy beírassák őket a COVID-19 elleni oltási sorba. Az oltást megfelelő mennyiség esetén végzi a mobilcsapat,

melynek tagjai a cégekhez mennek majd ki”

- mondta Ljasko.

Az országos tisztifőorvos megjegyezte, hogy az oltási sorba való felvételhez egy vállalatnak az alábbiakat kell elvégezni:

  • jelentkezési lapot kell átadni a kapcsolattartó központon keresztül;
  • meg kell jelölni egy az oltási kérdésekért felelős kapcsolattartót;
  • összeállítani a magukat beoltatni szándékozók névsorát;
  • biztosítani az oltás és az oltás utáni orvosi felügyelet helyiségét az Egészségügyi Minisztérium követelményeinek megfelelően;
  • biztosítani az egészségügyi előírások betartását, valamint a védőfelszerelések és a fertőtlenítő szerek rendelkezésre állását az oltási helyen.

Egy nap alatt a mobilcsapat körülbelül 100 oltást végezhet.

Ljasko azt is hangsúlyozta, hogy ha egy szervezett csapatban 50-nél kevesebb oltani vágyó ember van, a minisztérium azt tanácsolja, hogy az oltási várólistára személyesen iratkozzanak fel a weboldalon, a Gyija (Дія) mobilalkalmazásban, vagy hívják a 0 800 60 20 19-es kapcsolattartó központot.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában hirtelen megugrott a koronavírus napi fertőzöttjeinek száma. Az elmúlt nap során 16 235 új esetet regisztráltak, míg előző nap 12 162 ukrán fertőződött meg.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy április 20-án Harkivban meghalt egy vajúdó nő, akinél koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak. A korábbi jelentések szerint április  5-én a Harkivi 2. Számú Szülészeti Kórházban meghalt két vajúdó nő, akiknél kimutatták a koronavírus-fertőzést.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!