Origo
| 2021. 04. 22. – 16:30 | Közel-Kelet |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Felmérést tett közzé az Expensivity, amelyben a világ sörfogyasztási trendjeit hasonlítják össze. A tanulmányből kiderül az is, hogy mely országokban, milyen áron adják az italt, és hogy mennyi pénzt költenek erre az italra az emberek.

A labdarúgó-világbajnokság megdobja az árat

2022 novemberében rendezik meg a 22. labdarugó-világbajnokságot Katarban. A többnyire muszlimok lakta országban a sörfogyasztás emiatt megdrágult, a közelgő esemény miatt 100 százalékos adót vezettek be az italra. Így Katar lett a világ legdrágábban sört áruló országa - írja az Origo.

Itt egy 0,33 literes, üveges sör ára átlagosan 13,61 dollár (4080 forint).

Érdekesség, hogy Katarban a külföldiek csak előzetes regisztrációval lesznek jogosultak alkoholvásárlásra.

A felmérés szerint legolcsóbban sört a Dél-Afrikai Köztársaságban lehet venni, itt a kisüveges sör átlagosan 1,68 dollár (504 forint), de kifejezetten olcsó országnak számít Argentína és Ukrajna is.

A tíz legdrágább országban átlagosan legalább négy dollárt kell kifizetni egy sörért.

Mely országokban költik az emberek a legtöbb pénzt sörre?

Széles skálán mozog a világ sörfogyasztása egy főre vetítve. Haitin az emberek többsége jellemzően tömény szeszesitalokat fogyaszt, sör alig fogy, az átlagos sörfogyasztás évente így kevesebb mint négy üveg, ami helyi árakon számolva 10,02 dollárnak (3000 forintnak) felel meg.

A skála másik végén Németország van, ahol 1907,78 dollárt (572 ezer forintot) költenek fejenként sörre, ami 411 sörnek felel meg az országban.

A második helyen kisebb meglepetésre Lengyelország áll 1737,94 dollárral (521 ezer forinttal).

De hol isszák a legtöbbet?

Nincs meglepetés ezen a téren, a világ legnagyobb sörfogyasztó nemzete Csehország, ahol átlagosan 468 üveg sört iszik meg egy fő évente. Érdekesség, hogy a második helyen Spanyolország van, itt ez a szám 417 üveg, míg a harmadik helyen Németország van 411 üveggel.

A lista alján a már említett Haiti mellett (4 üveg), Indonézia (7 üveg) és Jordánia (8 üveg) szerepel.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában májusban dízel üzemanyaghiány merülhet fel a benzinkutaknál a fehéroroszországi és oroszországi szállítással kapcsolatos problémák miatt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában a Miniszteri Kabinet árcsökkentési vágya ellenére az Ukrán Gabonaszövetség úgy véli, hogy nem várható jelentős csökkenés, ideértve a napraforgóolaj árát is – jelentette ki Mikola Horbacsov, az Ukrán Gabonaszövetség elnöke.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!