Ukrajna | 2021. 04. 22. – 10:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A karantén miatt meghosszabbíthatják a tanévet Ukrajnában; Közlekedési baleset történt Beregszászban (Fotók, Video); Ukrajnában június végéig hosszabbítják a karantént; Kuleba: Az EU-nak „nincs étvágya” az Oroszország elleni szankciókhoz; Meghalt egy férfi a Beregszászi járásban: Földcsuszamlás miatt nem ért ki időben a mentő. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. április 21-én.

A karantén miatt meghosszabbíthatják a tanévet Ukrajnában

Ukrajnában a karantén miatt az iskolákban meghosszabbodhat a tanév, így június 30-a utánra hosszabbíthatják meg az oktatást. Az oktatási folyamat meghosszabbításáról a helyi hatóságoknak kell dönteniük.  

Közlekedési baleset történt Beregszászban (Fotók, Video)

A közlekedési baleset április 20-án történt Beregszászban, az Önkéntesek utcában. Az előzetes adatok szerint Beregszászban, az Önkéntesek utcában összeütközött egy VAZ típusú gépkocsi és egy Opel Vivaro kisbusz. A balesetben senki nem sérült meg.

Ukrajnában június végéig hosszabbítják a karantént

Denisz Smihal miniszterelnök a sajtótájékoztatón elmondta, hogy Ukrajnában a kormány június 30-ig meghosszabbítja a karantént. A vészhelyzet elsősorban az állami hatóságokat és a járvány elleni folyamatos felkészültségüket érinti. Elmondása szerint az ukránoknak körültekintőnek és óvatosnak kell maradniuk.

Kuleba: Az EU-nak „nincs étvágya” az Oroszország elleni szankciókhoz

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter részt vett egy találkozón az európai kollégáival, és nem látta bennük az Oroszország elleni új szankciók bevezetésének vágyát. Kuleba megjegyezte, hogy az Oroszország elleni jelenlegi ágazati szankciók nem elégségesek.

Meghalt egy férfi a Beregszászi járásban: Földcsuszamlás miatt nem ért ki időben a mentő

A tragédia április 18-án a Beregszászi járásban, Felsőveresmarton (Велика Копаня) történt. Az elhunyt Jurij Kalitnyicsenko falubelijei szerint Felsőveresmarton, a Hrusevszkij utcában az úttestre csúszott a sár, ami miatt a mentőautó elakadt, és nem érkezett időben sürgősségi orvosi ellátást nyújtani a férfinak.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!