India | 2021. 04. 22. – 19:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Összesen 47 utasnál mutatták ki a COVID-19 fertőzést azok közül, akik egy indiai repülőjárattal érkeztek Hongkongba. A beszálláskor még mindegyikük tesztje negatív volt.

A Vistara légitársaság gépe április 4-én érkezett Delhiből Hongkongba.

Mielőtt a repülő felszállt, az összes utas negatív Covid-teszttel rendelkezett a hongkongi szabályozásnak megfelelően, amely a beutazáshoz 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszt meglétét írja elő – írja az AirLive.net, idézi az Origo.

Érkezés után az utasoknak saját költségen 21 napra karanténba kellett vonulniuk a hongkongi előírásoknak megfelelően a kormányzat által kijelölt helyen.

Az utasok közül azonban hatnál már a repülőtéren kimutatták a koronavírus-fertőzést. 

További 25 utas tesztje egy héttel később lett pozitív, míg a karantén 12. napjára már összesen 47 embernél mutatták ki a vírust.

Hongkong ezután április 20-tól 14 napra betiltotta az összes légi járatot Indiából. 

A Vistara közleményében azt írta, hogy a légitársaság minden előírást szigorúan betart, amit az indiai hatóságok vagy a célországok szabnak meg, beleértve a hongkongi járatot is.

Korábban hírt adtunk arról, hogy az év végén vagy 2022 elején a Szputnyik V már orrcsepp formájában is bevihető lesz a szervezetbe, ami különösen a gyerekek esetében könnyítheti meg a vakcinációt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy meghalt egy ismert járványtagadó Norvégiában, aki több illegális összejövetelt is szervezett a házában március végén. Hans Kristian Gaarder szervezetében a halála után mutatták ki a koronvírust, valószínüleg hetek óta beteg lehetett, de titkolta állapotát.

Forrás


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!