USA | 2021. 04. 21. – 16:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Egy rendőr lelőtt kedden egy 16 éves afroamerikai lányt az Egyesült Államokban, az ohiói Columbus városában, miután késelési kísérletről szóló bejelentésre érkezett egy családi házhoz – közölték a hatóságok.

Az ohiói eset helyi idő szerint kedden késő délután történt, körülbelül fél órával az előtt, hogy egy minneapolisi bíróságon az esküdtszék minden vádpontban bűnösnek találta Derek Chauvin volt rendőrtisztet a Floyd-ügyben - írja az MTI.

Chauvin tavaly május 25-én, egy rendőri intézkedés során perceken keresztül térdelt az afroamerikai George Floyd nyakán,

és ezzel a vád szerint a férfi halálát okozta.

A columbusi rendőrség bejelentésre érkezett egy házhoz, és kaotikus helyzettel szembesült. A rendőrségi sajtótájékoztatón közzétett testkamerás videofelvételen látható, hogy több ember tartózkodott az épület előtt, és egy fiatal lány késsel hadonászva nekirontott két embernek.

Az egyik rendőr meglőtte a támadót. A lány kórházban halt bele sebesüléseibe.

Az incidens után tiltakozások voltak több Columbus utcáin, illetve az incidens helyszínénél.

Andrew Ginther columbusi polgármester nyugalomra intett.

Azt mondta, a felvételből ítélve a rendőr azért nyitott tüzet, hogy megvédjen egy másik fiatal lányt.

A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

Korábban hírt adtunk arról, hogy egy 12 éves gyerek születésnapi buliján tört ki lövöldözés egy amerikai kisvárosban. Állítólag egy veszekedés torkollott lövöldözésbe. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy elszámolta magát a sofőr tolatás közben, ezért akadhatott fenn a parkolóház teraszának szélén a pótkocsis kamion Caccamóban, Olaszországban. A portál szerint senki sem sérült meg a balesetben.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!