Ukrajna | 2021. 04. 21. – 14:08 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Kiskorú lányt erőszakolt meg egy férfi Nagyszőlősön; Kettős állampolgárság miatt bocsátottak el állásából három állami tisztségviselőt Ivano-Frankivszk megyében; Hatalmas tűz pusztított egy családi házban Kisgejőcön; Tkacsenko: Ukrajnában az ukrán nyelv nemcsak állami nyelvvé, hanem fő nyelvvé válhat; Árokba borult egy autó az ungvári járási Szürténél. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. április 20-án.

Kiskorú lányt erőszakolt meg egy férfi Nagyszőlősön

Nagyszőlősön egy férfi megerőszakolt egy lányt. A tettest előzetes letartóztatásba helyezték. Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 152. cikkelye (kiskorú személy ellen elkövetett nemi erőszak) értelmében az ügyben büntetőeljárást indítottak. További részletek etikai okokból nem kerülnek nyilvánosságra.

Kettős állampolgárság miatt bocsátottak el állásából három állami tisztségviselőt Ivano-Frankivszk megyében

Ivano-Frankivszk megye végrehajtó hatalmi szerveinek három vezető beosztású, bizalmas információkhoz jutásra jogosult munkatársát menesztették állásából, mert az ukránon kívül más állampolgárságuk is volt – adta hírül a korrespondent.net hírportál hétfőn az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) sajtószóvivői irodájára hivatkozva.

Hatalmas tűz pusztított egy családi házban Kisgejőcön

Április 19-én kijevi idő szerint 10:53 perckor a sürgősségi mentőszolgálathoz bejelentés érkezett arról, hogy az Ungvári járásban, Kisgejőcön tűz ütött ki az Ergi Ferenc utcai lakóházban.A tűz idején a ház tulajdonosai a nyári konyhában voltak.

Tkacsenko: Ukrajnában az ukrán nyelv nemcsak állami nyelvvé, hanem fő nyelvvé válhat

Ukrajnában az ukrán nyelv nemcsak az állam nyelvévé válhat, hanem a mindennapi életben a kommunikáció fő nyelvévé is. Ehhez „szelíd ukránosítás” szükséges – fejtette ki véleményét Olekszandr Tkacsenko kulturális és információpolitikai miniszter az RBC-Ukraina hírportálnak adott interjújában.

Árokba borult egy autó az ungvári járási Szürténél

A járőrökhöz április 19-én kijevi idő szerint körülbelül 17 órakor érkezett bejelentés arról, hogy az ungvári járásbeli Szürte település közelében baleset történt. A helyszínre érkezve az ellenőrök egy felborult Fiat márkájú autót találtak ott.  A balesetnek szerencsére nincsenek áldozatai.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES