Kárpátalja | 2021. 04. 21. – 08:04 |
Fotó: zk.gov.ua

Kárpátalján a Rahói Kerületi Rendőrség munkatársai kézre kerítették azt bűnözőt, aki több házat kirabolt a járásban, és Hmelynick megyében megbújva próbálta elkerülni a felelősséget.

A korábban büntetett előéletű férfit már Kárpátaljára hozták, ahol ideiglenes letartóztatásba helyezték.

A rahói rendőrök őrizetbe vettek egy korábban elítélt 22 éves munkácsi férfit, akit megalapozottan vagyon elleni bűncselekmények sorozatával gyanúsítanak.

Megállapítást nyert, hogy a támadó egy beteg gyermek számára pénz gyűjtés ürügyén betört a nagybocskói lakosok házaiba, ahonnan értéktárgyakat és pénzt lopott.

A rendőrök 8 ilyen lopást bizonyítottak be.

Ilyen cselekedetekért az elkövetőt hat év börtön fenyegeti.  

A büntetés elkerülése érdekében a gyanúsított elrejtőzött a rendőrség elől. A nyomozók megállapították, hogy a férfi Hmelnyick városban tartózkodhat.  

A rendőrök ott vették őrizetbe és vitték Kárpátaljára.

A bíróság április 20-án megvizsgálta a nyomozó azon kérését, hogy a gyanúsítottat előzetes vizsgálat idejére őrizetbe vegyék, és teljes egészében helyt adott neki.

A bűnözőt Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 185. cikkelye (behatolással egyesített lopás) értelmében vádolják.

A nyomozók minden szükséges anyagot előkészítenek a vádirat megalkotásához

és a büntetőeljárás anyagát bíróságra továbbítják majd - olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Felsőveresmarton, a Hrusevszkij utcában az úttestre csúszott a sár, ami miatt a mentőautó elakadt, és nem érkezett időben sürgősségi orvosi ellátást nyújtani a férfinak. A férfi elhunyt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy átütött alvázszámú gépkocsit fedeztek fel a csapi ellenőrző ponton. Megfelelő intézkedések után a nyomozók a helyszínelésről készült jelentéssel lefoglalták a járművet.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES