Ukrajna | 2021. 04. 20. – 11:58 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Ukrajnában jelenleg a pincérek, a csaposok, a szakácsok, a szobalányok nehézségbe ütköznek az álláskeresés során.

„Április 1-jén az adatbázisunkban jelenleg 77 ezer betöltetlen állás volt.  

Így továbbra is jelentős a munkaerő kereslete és kínálata közötti egyensúlyhiány. Átlagosan 6 munkanélküli jelentkezik egy megüresedett helyre Ukrajnában (2020. április 1-jétől - 5 fő)” - mondta Julia Zsovtyak, az Ukrán Állami Foglalkoztatási Központ igazgatója.

Elmondása szerint a jelentkezők száma minden régióban, a gazdasági tevékenység típusaiban és a szakképesítési csoportokban jelentősen meghaladja az üres álláshelyek számát.

„A karantén legnagyobb hatását a szállodai és éttermi üzlet, az étkezés, a szórakozás szférája tapasztalja.

Ezért most a pincérek, a pultosok, a szakácsok, a szobalányok nehézségekbe ütköznek az elhelyezkedésük során” - tette hozzá Zsovtyak, akit a Censor.net hírportál idéz.

Korábban hírt adtunk arról, hogy 2021. április 16-i adatok szerint 998 betöltetlen állás található a Kárpátaljai Megyei Foglalkoztatási Szolgálat adatbázisában – derül ki a szolgálat sajtóosztályának közleményéből.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában ismét drágult az üzemanyag ára. Az elmúlt héten Ukrajnában a dízelüzemanyagok literenkénti ára 2 hrivnyával nőtt (+ 9%). Az A-92-es és az A-95-ös benzin költsége literenként 1,21-1,29 hrivnyával drágult (+ 4,9%).


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!