Kárpátinfo.net


| 2021. 04. 20. – 08:30 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter az Ukrajna 24 tv-csatorna műsorában elmondta, hogy az Egészségügyi Minisztérium az ortodox húsvét után számít COVID-19-járvány újabb kitörésére.

Ennek az ünnep után 3-4 héttel kell megtörténnie.

„ A húsvéti ünnepeket követő 3-4 hétben a betegek számának növekedésére számítunk. A május 1-től kezdődő és május 10-ig tartó ünnepsorozatot a lakosság mobilitása kíséri.

Mindez növeli az esetek számát” - mondta a miniszter.

Sztepanov április elején feltételezte, hogy a koronavírus feszült helyzetét az országban április 15-ig figyelik meg, és ezt követően az előfordulási arány stabilizálódhat - írja az RBC.ua.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy egy nap alatt kevesebb mint 400 Pfizer-oltást adtak be Ukrajnában. Eddig a Comirnaty által gyártott oltással végzett immunizálás csak három régióban indult meg. Így, Ukrajnában már három covid-vakcinát használnak.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Sztepanov „különleges" karantént ígért az ünnepekre. Makszim Sztepanov, az Egészségügyi Minisztérium vezetője arra kéri a polgárokat, hogy minél jobban kerüljék a nagy tömeget, és korlátozzák a társas kapcsolatokat.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!