MTI

| 2021. 04. 20. – 18:00 | Oroszország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Oroszország válaszintézkedésként nemkívánatos személynek nyilvánította a moszkvai bolgár nagykövetség két munkatársát - közölte kedden az orosz külügyminisztérium.

A tárca kedden bekérette Atanasz Krisztin nagykövetet, és közölte vele, hogy a bolgár konzulátus első titkárát, N. Panajtonovot és a kereskedelmi-gazdasági ügyekért felelős első titkárt, Cs. Hrisztozovot utasította ki - írja az MTI.

A két diplomatának 72 órán belül kell elhagynia az országot.

A bolgár külügyminisztérium március 22-én adott három napot két, kémkedéssel meggyanúsított orosz diplomatának, hogy elhagyja az országot, miután az ügyészség vádat emelt hat ember, köztük jelenlegi és korábbi katonai hírszerző tisztek ellen Oroszország részére folytatott kémkedés címén.

A bolgár hatóságok szerint a kémhálózat minősített információkat adott át a szófiai orosz nagykövetségnek Bulgáriával, a NATO-val és az Európai Unióval kapcsolatban.

Az ezt megelőző másfél év alatt Szófia már hat orosz diplomatát utasított ki az országból kémkedés vádjával,

jelentősen rontva a történelmileg igen szoros diplomáciai kapcsolatokat a NATO- és EU-tagország Bulgária, illetve Oroszország között.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy korlátozta április 20-24. között a repülést Oroszország a Krím és a Fekete-tenger egy része fölött - derült ki a nemzetközi légügyi értesítési rendszeren (NOTAM) kedden megjelent értesítésből.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Oroszország továbbra is válaszolni fog az Egyesült Államok szankcióira a kölcsönösség elve alapján - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn Moszkvában.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!