USA | 2021. 04. 20. – 20:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Lövöldözésben legalább kilenc fiatal megsérült egy születésnapi bulin, melyet az egyesült államokbeli Louisiana állam LaPlace nevű kisvárosában tartottak még szombat este. 

A település nagyjából 45 km-re fekszik nyugatra New Orleans-tól. Amikor a hatóságok kiérkeztek, több embert is lőtt sebesüléssel találtak a helyszínen - írja az Origo.

Állítólag egy veszekedés torkollott lövöldözésbe. 

A Keresztelő Szent János plébánia seriff hivatala szerint a kilenc sérültből kettőt a helyi kórházban láttak el, majd el is engedték őket. Kettőt stabil állapotban, de a kórházban tartanak. 

A sérültek a lábukon, kezükön, bordájukon szenvedtek sérülést, egy 12 éves gyerek mindkát lábát lövés érte - írja az ABC News.

A hatóságok szerint nagyjából hatvanan lehetettek a születésnapi partin, ahol két egymással folyamatosan ellenségeskedő csoport vitája vezetett a lövöldözéshez.

A bulin résztvevők közül senki sem tett hivatalos vallomást arról, hogy mit látott. 

A rendőrök senkit sem vettek őrizetbe, azt viszont megállapították, hogy két fegyverből adtak le lövéseket. A helyi seriff hivatala arra kér mindenkit, hogy jelentkezzen, ha van információja az incidenssel kapcsolatban, és a Crimestoppers jótékonysági ernyőszervezet jóvoltából még 2500 dolláros jutalomban (kb. 750 ezer forint) is részesülhet. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy két férfi meghalt azt követően, hogy az egyesült államokbeli Houston északi részén fának ütközött egy elektromos önvezető Tesla autó. A Tesla vállalat elektromos autója vélhetően robotpilóta üzemmódban haladt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy belehalt egy 12 éves amerikai fiú egy TikTok-kihívásba. Beállt az agyhalál egy fiatal fiúnál, miután részt vett egy TikTok kihívásban, ahol a felhasználókat arra ösztönzik, hogy fojtsák meg magukat.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!