Kárpátalja | 2021. 04. 20. – 10:38 |
Fotó: az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Április 20-ára virradóan Kárpátalján, a Csapi Határőrség munkatársai egy kis repülőgépet fedeztek fel, mellyel Szlovákiába próbáltak cigarettát csempészni. 

A csempészekről szóló operatív információk ellenőrzése során a határőrök az ungvári járási Őrdarma (Сторожниця) településen észrevettek két férfit, akik épp a csempész-drón beindításán ügyködtek. 

A katonák egy távirányítót és egy laptopot is találtak. 

A további intézkedések során a határőrség operatív munkatársai egy BMW típusú autót találtak a bokrokban, 1000 méterre a drón visszatartásának helyétől.

A határőrök a helyszínre a rendőröket hívták ki, akik lefoglaltak egy drónt, Jing Ling márkájú cigarettát és egyéb tárgyakat, amelyeket a határőrök találtak.  

Az eset jegyzőkönyvezése érdekében a két férfit a rendőrségre kísérték be. További sorsukról a bíróság dönt majd – olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Korábban hírt adtunk arról, hogy csempészett cigarettát szállított egy ukrán férfi. A Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség és a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság munkatársai 2021. április 15-én összehangolt akció keretében Fehérgyarmat és Zsarolyán között elfogtak egy 29 éves személygépkocsival közlekedő férfit.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a múlthéten hétszer próbálták megvesztegetni a határőröket Kárpátalján. Kárpátalján a katonák továbbra is rögzítik az utazók által elkövetett törvénysértéseket. Bizonyos személyek kenőpénzt ajánlanak a határ őreinek, hogy ne kelljen telepíteniük az Otthon (Вдома) című mobilalkalmazást, illetve ne kelljen felmutatni a PCR-tesztet. 

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES