Ukrajna | 2021. 04. 20. – 09:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Karanténtámogatás: kik és hogyan kapják meg a 8 ezer hrivnyát?; Ittas ukrán sofőr okozott balesetet Magyarországon; Macron megígérte, hogy megakadályozza az új katonai műveleteket Ukrajna területén; A múlthéten hétszer próbálták megvesztegetni a határőröket Kárpátalján; Be akartak törni egy üzletbe Beregszászban. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. április 19-én.

Karanténtámogatás: kik és hogyan kapják meg a 8 ezer hrivnyát?

Ukrajnában április 19-től a vállalkozók 8 ezer hrivnyát kaphatnak az államtól, ha vállalkozásuk veszteséget szenvedett a karanténkorlátozások miatt.  A megfelelő törvényjavaslat április 9-én lépett hatályba. A kérelmet a Gyija (Дія) portálon vagy az alkalmazáson keresztül lehet benyújtani.

Ittas ukrán sofőr okozott balesetet Magyarországon

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt Sopronban, az Ady Endre utcában, 2021. április 18-án 12 óra 25 perckor. Egy 34 éves ukrán férfi közlekedett járművével a Béke úton, a József Attila utca felől, az Ady Endre utca irányába. Az Ady utcához érve – egy erősen balra ívelő kanyarban – nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg a járműve sebességét, melynek következtében a menetiránya szerinti jobb oldalon az úttestről lesodródott és egy lámpaoszlopnak ütközött.

Macron megígérte, hogy megakadályozza az új katonai műveleteket Ukrajna területén

Emmanuel Macron francia elnök a CBS News kiadványnak adott interjújában  kijelentette, hogy a nyugati országok nem engedik meg az újabb katonai műveleteket Ukrajnában. Oroszország számára egyértelmű „piros vonalakat” kell húzni.

A múlthéten hétszer próbálták megvesztegetni a határőröket Kárpátalján

Kárpátalján a katonák továbbra is rögzítik az utazók által elkövetett törvénysértéseket. Bizonyos személyek kenőpénzt ajánlanak a határ őreinek, hogy ne kelljen telepíteniük az Otthon (Вдома) című mobilalkalmazást, illetve ne kelljen felmutatni a PCR-tesztet.  A megvesztegetések összege 11 000 forint, 700 hrivnya, 500 cseh korona és 20 euró volt.  

Be akartak törni egy üzletbe Beregszászban

Az eset április 18-ára virradóan kijevi idő szerint körülbelül 3 óra 20 perckor történt Beregszászban. Szerencsére a támadók nem jutottak be a helyiségbe. Az esetet videomegfigyelő kamerák is rögzítették.  

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES