Ukrajna | 2021. 04. 02. – 11:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Jurij Vitrenko ideiglenesen megbízott energiaügyi miniszter 40,66 millió hrivnya összegű fizetést kapott az ukrán Naftohaz állami Részvénytársaságnál, ami 1500-szor több, mint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fizetése (havi 28 ezer hrivnya) és 45-szer több, mint az Amerikai Egyesült Államok (USA) elnökének, Joseph Bidennek fizetése (33 ezer amerikai dollár, vagyis 914 ezer hrivnya).

Ezt bizonyítják az állami funkciók ellátására felhatalmazott személyek nyilatkozatainak egységes nyilvántartásának adatai – írja az Ukrajinszki Novini hírportál.

Az adatok szerint Vitrenkot Ukrajna függetlenségének

teljes történelme során a legjobban fizetett állami szektor alkalmazottjának lehet elismerni.  

Legalábbis azok közül, akiknek fizetése megbízható állami forrásból, az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökségtől ismert.

Vitrenko a 2020-as év folyamán negyedmilliárd hrivnya fizetést jelentett be az ukrán Naftohaz állami vállalatban.  

Ráadásul csak 6,5 hónapot dolgozott - januártól júliusig.

Havonta 41 millió hrivnyát, azaz havi 1,5 millió amerikai dollárt kapott.

Az elmúlt évben Zelenszkij elnök kevesebbet keresett, mint Vitrenko havi fizetése, csak 19 millió hrivnyát.

A Wikipedia enciklopédia szerint Joseph Biden, Donald Trump és Barack Obama az Egyesült Államok elnökeként évente 400 ezer dollár (havonta körülbelül 33 ezer dollár) összegben kapott fizetést.

Korábban hírt adtunk arról, hogy telefonon tárgyalt egymással az orosz és az amerikai vezérkari főnök. A moszkvai katonai tárca szerint a felek "kölcsönös érdeklődésre számot tartó kérdéseket" vitattak meg, washingtoni kezdeményezésre.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy törölte Trump interjúját a Facebook és az Instagram. Lara Trump, aki a Fox News amerikai hírcsatorna műsorvezetője is megosztotta a képernyőfotót arról az e-mailről, amelyet a Facebook munkatársaitól kapott.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés