Karpat.in.ua
| 2021. 04. 02. – 12:20 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter az ukrán kollégájával, Andrij Tarannal telefonon folytatott megbeszélése során kijelentette, hogy az USA nem hagyja magára Ukrajnát az orosz agresszió eszkalálódása esetén, és nem engedi, hogy a Kreml megvalósítsa agresszív törekvéseit.

A jelentés szerint Taran tájékoztatta a Pentagon vezetőjét a donbászi helyzet kiéleződéséről,

amelynek következtében négy ukrán katona életét vesztette, négy pedig megsebesült Sumi település közelében - írja a Karpat.in.ua.

Ugyancsak elpanaszolta, hogy Oroszország rendszeresen élezi a helyzetet az ütközővonalon.

Austin a maga részéről aggodalmát fejezte ki Oroszország legutóbbi cselekményei kapcsán. Egyúttal arról biztosította ukrán kollégáját, hogy „az USA nem hagyja magára Ukrajnát az orosz agresszió eszkalálódása esetén,

és nem engedi, hogy a Kreml megvalósítsa agresszív törekvéseit.”

Taran leszögezte: amerikai kollégájának csütörtöki telefonhívása világosan jelzi az USA proaktív álláspontját Ukrajna szuverenitásának támogatását és a területi egysége helyreállítására irányuló lépéseket illetően.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Oroszország komoly haderőt csoportosított át az ukrán határhoz. Ukrán értesülés szerint a Krímbe hamarosan még akár 25 hasonló zászlóalj érkezése várható.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy meg fogják akadályozni az orosz hatóságok, hogy a más nemzetek közötti konfliktusok a határon belülre kerüljenek - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a nemzetek közötti kapcsolatok tanácsának keddi ülésén.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!