Ukrajna | 2021. 04. 02. – 14:40 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Április 1-től megkezdődött Ukrajnában az egészségügyi garanciák új programja, melynek fő eleme az anyaság és a gyermekek védelme.

A hírt Andrij Vilenszkij, a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NSZZU) vezetője közölte egy sajtótájékoztatón - írja a Karpat.in.ua.

„A nők választhatnak, hogy ki vezesse a terhességüket: a családorvos vagy a nőgyógyász.

Az ukrán nőknek jogukban áll kiválasztani nőgyógyászukat és a szülészetet is. A lakhelyük és címük ezt nem befolyásolja. Semmilyen jótékonysági támogatást nem kell befizetniük” – közölte.

A terhesség vezetéséhez szükséges engedélyt több mint 700 intézmény igényelte. Az engedélyt csak akkor kaphatják meg, ha az adott kórház minden elvárásnak megfelel.

Az ingyenes csomag a következőket tartalmazza:

  • a terhesség vezetése, mely magába foglalja az anya állapotának ellenőrzését, a szükséges vizsgálatok és konzultációk elvégzését.
  • kórházi felügyelet megszervezése.
  • laboratóriumi és műszeres vizsgálatok elvégzése, ideértve az ultrahangot is, otthoni és nappali kórházi kezelések.
  • a terhesség alatti és a szülés utáni szövődmények megelőzése.

Korábban hírt adtunk arról, hogy szeptember 1-től bankkártyára kapják majd nyugdíjat az idősek Ukrajnában. Ukrajnában míg a polgárok számára ma újraszámítják a nyugdíjakat, 2021. szeptember 1-jétől a nyugdíjakat és a készpénzben nyújtott támogatást bankszámlára utalják.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában április 1-jétől nő a nők nyugdíjkorhatára. Ukrajnában az öregségi nyugdíj megszerzéséhez legalább 28 éves munkaviszonynak kell lennie. Ha nincs 28 éves munkaviszony, akkor 2021-ben a nyugdíjazás minimális életkora 63 év lesz.

Forrás


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!