Tajvan | 2021. 04. 02. – 14:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Alagútban siklott ki egy személyvonat pénteken Tajvanon, a vasúti rendőrség közleménye szerint legkevesebb 36 halottja és 61 sérültje van a balesetnek.

Hetvenkét embert még nem sikerült kiszabadítani a vagonokból.

A vonat Tajtung városába tartott, és a Hualiantól közvetlenül északra lévő alagútban siklott ki. Egyes vagonok az alagút falának csapódtak - írja az MTI.

A szerelvény nyolc vagonjában több mint 350-en utaztak. Az első négy kocsiból 80-100 embert sikerült kimenteni, de a többi négy vagon deformálódott, és nehezen férnek hozzájuk.

A tűzoltóság közleményében úgy fogalmazott az előzetes vizuális szemle alapján, hogy a balesetet szenvedett szerelvényben sok ember nem mutat életjelet.

A szerencsétlenség egy négynapos, hagyományos helyi ünnep kezdetén történt.

Caj Ing-ven tajvani elnök utasította az illetékes kormányzati szerveket, hogy minden tőlük telhető erőfeszítést tegyenek meg a mentés során.

Három évvel ezelőtt is kisiklott egy vonat Tajvan északkeleti részén, a balesetben 18-an meghaltak, és 175-en megsérültek.

Korábban hírt adtunk arról, hogy illegális koronapartit tartó részeg rendőrök loptak útjelző táblákat Franciaországban. A rendőrök egyébként megszegték a járványügyi kijárási korlátozásokat is, különös tekintettel a csoportos gyülekezés tilalmára.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy tűzvész miatt lezárták a Mount Rushmore-t. Rapid Citytől délnyugatra is tombolnak a lángok, ami miatt a Mount Rushmore mellett több autópályát is le kellett zárni.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés