Ukrajna | 2021. 04. 19. – 12:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A hivatalos statisztikák szerint 2020-ban az ukránok kiadásai, melyeket a megtakarításaikból finanszíroztak maguknak, 17 milliárd hrivnyával meghaladták a jövedelmüket.

Ez egy komoly mutató

– mondta el Alekszej Plotnyikov, a közgazdasági tudományok doktora a Golos.ua adásában.

„Valójában a tavalyi lezárások, amikor nem kaptak fizetést, amikor elbocsátották őket, amikor fizetés megtartása nélkül szabadságra küldték őket, mindez oda vezetett, hogy az állampolgárok elkezdték költeni a megtakarításukat” - mondta Alekszej Plotnyikov.

A közgazdász úgy véli, hogy ez katasztrofális következményekhez vezethet.

„Mi fog történni ezután, mi lesz a jelenlegi lezárás után, mi lesz, ha ez folytatódik és a helyzet romlik? Munkanélküliség, munkaképtelenség, elszegényedés, a szegénység növekedése, a kommunális szolgáltatásokért fizetni képtelenség és spórolás az élelmiszereken is” - jegyezte meg Plotnyikov.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában április 19-től a vállalkozók 8 ezer hrivnyát kaphatnak az államtól, ha vállalkozásuk veszteséget szenvedett a karanténkorlátozások miatt.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában szigorították a szubvencióra vonatkozó követelményeket. Ukrajnában a támogatások kiszámításakor a betétekből, osztalékokból származó jövedelmet és külföldi utazásokat veszik figyelembe.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!