MTI

| 2021. 04. 19. – 15:30 | Magyarország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Orbán Viktor magyar miniszterelnök üdvözli az UEFA, a labdarúgás európai szervezetének azon álláspontját, amely határozottan kiáll az európai Szuperliga létrehozására irányuló törekvések ellen, és hitet tesz a sportág európai szintű egysége és a szolidaritás elve mellett - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.

Magyarország meggyőződése, hogy a világ legnagyszerűbb játékának szépségét és emelkedettségét éppen az adja,

hogy ez a sportág mindenkié, és nem sajátíthatják ki maguk számára a leggazdagabbak

- húzta alá Orbán Viktor.

Leszögezte: Magyarország támogatja az UEFA-t és a FIFA-t, valamint az MLSZ-t a szövetségi versenyek integritásának védelme érdekében, akár nemzeti, akár európai szinten.

Az európai szövetség (UEFA) az angol, az olasz és a spanyol tagszövetségével együtt már a hivatalos bejelentés előtt, vasárnap elítélte a Szuperliga létrehozását.

Az UEFA súlyos szankciókat helyezett kilátásba és közlése szerint minden erejével

igyekszik megakadályozni az új bajnokság elindulását.

Az UEFA és a nemzetközi szövetség (FIFA) mellett Boris Johnson brit miniszterelnök és Emmanuel Macron francia elnök is kritizálta a Szuperliga életre hívását.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy már az amerikai külügyminiszter, Antony Blinken is megszólalt a pekingi téli olimpia bojkottjának ügyében. Civil szervezetek nyomására ugyanis az amerikai külügy kilátásba helyezte, hogy szövetségeseit csatasorba állítva maradna távol a 2022 februárjában esedékes sporteseménytől.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy büntetőeljárás indult az olimpiai érmes úszó ellen Fehéroroszországban. A fehérorosz kormány büntetőeljárást indított a háromszoros olimpiai érmes úszó, Aljakszandra Heraszimenja ellen azzal a váddal, hogy a Belorusz Sport Szolidaritási Alapítvány (BSSF) vezetőjeként "hamis és a nemzetbiztonságot sértő" információkat terjesztett a tavalyi elnökválasztás kapcsán, és - a minszki kabinet sajtóközleménye szerint - "anyagi károkat okozott és rombolta az ország hírnevét".

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!