MTI

| 2021. 04. 19. – 12:00 | USA |
Fotó: Internet

Hirdetés

Két férfi meghalt azt követően, hogy az egyesült államokbeli Houston északi részén fának ütközött egy elektromos önvezető Tesla autó – közölték a hatóságok.

A Tesla vállalat elektromos autója vélhetően robotpilóta üzemmódban haladt - írja az MTI.

A vezetőülésben nem ült senki – mondta Texas állam Harris megyei rendőrőrsének őrmestere.

Cinthya Umanzor a The Wall Street Journal című lap online változatának nyilatkozva beszámolt arról, hogy a két áldozat 1962-ben és 1951-ben született. Az egyik férfi az első utasülésen ült, míg a másik a Tesla hátsó ülésén.

A jármű éjszaka nagy sebességgel haladt egy kanyarban, mielőtt egy fának ütközött.

„Az előzetes vizsgálat megállapítása szerint a jármű volánjánál nem ült senki. Majdnem 99,9 százalékban biztosak vagyunk benne” – tette hozzá a rendőr.

A Tesla és a Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal nem reagált azonnal a sajtó megkeresésére.

A hatóságok vasárnap reggelig még mindig azt vizsgálták, hogy az első utasoldali légzsák kioldott-e

– derült ki a jelentésből.

A személygépkocsik és teherautók önvezető képessége egy generáció óta a legjelentősebb változás a járműtechnológiában. A Tesla és más autógyártók hatalmas profitot látnak a sofőr nélküli vezetésben, ha sikerül leküzdeniük a biztonsági és szabályozási akadályokat.

Az amerikai kormány most kezdi el azt a folyamatot, amely új biztonsági szabályokat és szabványokat hozhat a közlekedésben.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy beállt az agyhalál egy fiatal fiúnál, miután részt vett egy TikTok kihívásban, ahol a felhasználókat arra ösztönzik, hogy fojtsák meg magukat. A 12 éves Joshua Haileyesus halála előtt egy hónapig volt lélegeztetőgépen.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy mérgeskígyót találtak egy salátacsomagban Ausztráliában. Nem tudni, hogy a körülbelül 20 centiméter hosszú kígyó hogyan kerülhetett bele a csomagba, de mindaddig kényelmesen elvolt, amíg a szupermarketből haza nem vitte a férfi.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!