Ukrajna | 2021. 04. 19. – 12:35 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Az SZBU nagyszabású terrorellenes gyakorlatokat folytat és tervez Ukrajna legtöbb régiójában. A gyakorlat során kidolgozzák a kritikus létesítmények védelmét.

Három megyében már az elmúlt héten megkezdték a gyakorlatokat 

– írja a Korrespondent.net hírportál az SZBU sajtóosztályának április 19-i közleményére hivatkozva.

A képzés során fokozott figyelmet fordítanak a stratégiailag fontos létesítmények és az államhatárok védelmét szolgáló cselekvések gyakorlására.  

Az események célja a szolgálatok közötti együttműködés javítása az esetleges terror és szabotázsfenyegetések elleni fellépések esetén.

A gyakorlatokon részt vesznek az Ukrán Biztonsági Szolgálat, a Nemzeti Rendőrség, az Ukrán Állami Határszolgálat, a Nemzeti Gárda, az Ukrán Fegyveres Erők, az Ukrán Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának egységei, valamint a végrehajtó hatóságok és a helyi önkormányzat képviselői is.

Bizonyos területeken a gyakorlatok során ideiglenesen különleges rendszert vezethetnek be,

korlátozhatják vagy megtilthatják a járművek és a gyalogosok mozgását, továbbá ellenőrizhetik a polgárok személyazonosító okmányait, autóit stb. 

Az SZBU arra kéri az ukrán állampolgárokat, hogy megértéssel viszonyuljanak az átmeneti kellemetlenségekhez, és szükséges módon reagáljanak a rendőrök törvényes követeléseire.

Korábban hírt adtunk arról, hogy egy újabb ukrán katona vesztette életét vasárnap, április 18-án Kelet-Ukrajnában a szakadárok támadása következtében. A szeparatisták ismételten megszegték a tűzszüneti megállapodást azáltal, hogy gránátvetőkből lőttek az ukrán hadsereg állásaira Vogyanij közelében.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Makszim Sztepanov, az Egészségügyi Minisztérium vezetője arra kéri a polgárokat, hogy minél jobban kerüljék a nagy tömeget, és korlátozzák a társas kapcsolatokat. A közelgő májusi ünnepek, valamint az ortodox húsvét idejére Ukrajnában „különleges" karantént alkalmaznak.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!