Kárpátalja | 2021. 04. 18. – 14:44 |
A határőrök okmányok nélküli férfiakat vettek őrizetbe a Terebesfejérpataki (Ділове, Rahói járás) közelében. Fotó: Határőrség

Indiai migránsokat vettek őrizetbe Kárpátalján az ukrán-román határ közelében, akik a gyanú szerint illegálisan akartak átjutni az Európai Unióba.

Április 17-én a késő esti órákban a határőrök okmányok nélküli férfiakat vettek őrizetbe a Terebesfejérpataki (Ділове, Rahói járás) közelében. A határőrök a lehetséges határsértésről szóló információkat ellenőrizték, amikor észrevették a két férfit a román határ közelében.  A két férfi indiai állampolgároknak vallotta magát.

A határőrök jelenleg vizsgálják, hogy a migránsok jogszerűen léptek-e be Ukrajna területére. A férfiak ellen illegális határátlépési kísérlet miatt állítanak ki jegyzőkönyvet. További sorsukról a bíróság dönt majd – olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Korábban hírt adtunk róla, hogy két év két hónap börtönre ítélt nem jogerősen a Bajai Járásbíróság egy ukrán embercsempészt, aki hét szír migránst akart tavaly novemberben Ausztriába csempészni.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!