Kárpátalja | 2021. 04. 17. – 12:13 |
Április 17-én, kora reggel egy 35 éves magyar állampolgár hamis COVID-19 teszttel próbált bejutni Ukrajnába. Fotó: Facebook bejegyzés

Egy magyar állampolgár az asztélyi ellenőrző ponton hamis PCR-teszttel próbált bejutni Ukrajna területére.

Április 17-én, kora reggel egy 35 éves magyar állampolgár hamis COVID-19 teszttel próbált bejutni Ukrajnába.  Az adatok alapján a férfi még nem járt Ukrajnában, de az általa felmutatott igazolást állítólag Ukrajnában állították ki. Az igazolás QR-kódjának beolvasásakor hiányoztak a páciens adatai.  A vizsgálat során a külföldi férfi beismerte, hogy a hamis PCR-tesztet ismerősei adták át számára.

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 358. cikkelyének értelmében a határőrök az esetről értesítették a Nemzeti Rendőrség és a Kárpátaljai Megyei Ügyészség képviselőit.

A szükséges dokumentumok kiállítása  után a magyar állampolgárt nem engedték be Ukrajna területére – olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Korábban hírt adtunk róla, hogy az ukrán Nemzeti Rendőrség munkatársai hamis covid-igazolásokat értékesítő házaspárt lepleztek le.  Egy hamis igazolás 500 hrivnyába került és naponta legalább 70 hamisított covid-igazolást adtak el.

 


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!