Kárpátalja | 2021. 04. 17. – 15:55 |
A fatermékek értékesítéséért a gyanúsított 2000 dollárt vagy egy ilyen értékű külföldi rendszámú autót követelt az „ügyfelétől”. Fotó: Megyei Ügyészség

A Nagybocskói állami erdészet munkatársa ellen zsarolás és kenőpénz követelése miatt emeltek vádat.

A Kárpátaljai Megyei Ügyészség nyomozása szerint a Nagybocskói (Великий Бичків, Rahói járás) állami erdészet munkatársa illegálisan kitermelt fát adott el egy kárpátaljai lakosnak.  A nyomozás során január-április folyamán többször is dokumentáltak eladást. 

A fatermékek értékesítéséért a gyanúsított 2000 dollárt vagy egy ilyen értékű külföldi rendszámú autót követelt az „ügyfelétől”.

Január végén a rendvédelmisek dokumentálták a kenőpénz egy részének, azaz 12 000 hrivnya összegű pénz átadását. A korrupt tisztviselőt április 15-én tartóztatták le, miután további 20 ezer hrivnyát kapott kézhez.

A férfit őrizetbe vették és elbocsátották állásából.  Az ügyben még folyik a nyomozás - jelentette a Kárpátaljai Megyei Ügyészség sajtószolgálata.

  • A fatermékek értékesítéséért a gyanúsított 2000 dollárt vagy egy ilyen értékű külföldi rendszámú autót követelt az „ügyfelétől”.

Korábban hírt adtunk róla, hogy Nagybocskón kétes eredetű rönkfával megrakott teherautót állítottak meg a rendőrök. A felmutatott dokumentumok kétséget ébresztettek a rendőrökben, ezért a járművet és faanyagot lefoglaltak.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!