Ukrajna | 2021. 04. 16. – 12:42 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Április 16-án Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy Donbász és az anektált Krím végül "holt területekké" válnak, ahová még turisták sem fognak menni.  

Az államfő ezt az Elnöki Hivatal honlapján megjelent Le Figaro című újságnak adott interjújában mondta – írja a Podrobnosztyi.ua hírportál. 

Szerinte ez rosszabb lesz, mint Csernobil.

Megjegyezte azt is, hogy Donbász és a Krím "Ukrajna nélkül nem lesz boldog".

"Ezt látjuk azokon a területeken, ahol megszállás van - Abháziában, Dnyeszter menti területeken és hasonlókon. Nem láttam tudományos áttörést, nagy vállalkozásokat, hongkongi felhőkarcolókat. Nem láttam ott életet. Ezért nem látom ott a boldogságot.

És amikor az emberek boldogtalanok, akkor onnan elmennek.

Tehát ez "holt" terület lesz. Rosszabb lesz, mint Csernobil. Mert Csernobilba még járnak a turisták" - mondta az ukrán államfő. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajna akár atomfegyverek beszerzését is fontolóra veheti, ha a Nyugat nem ad katonai támogatást a védekezéshez - mondta a berlini ukrán nagykövet csütörtökön a hazája térségében indított orosz csapatösszevonással kapcsolatban.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy az ukrán külügyminisztérium tiltakozását fejezte ki csütörtökön, miután Oroszország bejelentette, hogy a jövő héten októberig lezárja a Fekete-tenger egy részét a Kercsi-szoros felé külföldi hadi és egyéb hajók előtt hadgyakorlatokra hivatkozva.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES