Kárpátinfo.net


| 2021. 04. 16. – 09:09 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Makszim Sztepanov, az Egészségügyi Minisztérium vezetője arra kéri a polgárokat, hogy minél jobban kerüljék a nagy tömeget, és korlátozzák a társas kapcsolatokat.

A közelgő májusi ünnepek, valamint az ortodox húsvét idejére Ukrajnában „különleges" karantént alkalmaznak annak érdekében,

hogy megakadályozzák a koronavírus-fertőzés előfordulásának növekedését

– jelentette ki Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter Ukrajna 24 tévécsatorna adásában április 15-én, csütörtökön este, írja a Korrespondent.net.

„Számunkra fontos, hogy a már meglévő korlátozások teljesüljenek. Természetesen lesz egy speciális rendszer, kérni fogjuk az állampolgárokat, hogy lehetőség szerint korlátozzák a kapcsolatokat, az emberek nagy összejöveteleit.

A brit és a dél-afrikai törzsek nagyon agresszívak, a betegségnek nagyon súlyos lefolyása van”

- mondta az Egészségügyi Minisztérium vezetője.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy javult a koronavírus helyzete Ivano-Frankivszk megyében és Kárpátalján, valamint Kijevben.

Hozzátette: a koronavírus pozitív dinamikájának fenntartása az ország minden lakosától függ.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy 2021 márciusában az ukránok az ország legfontosabb problémáinak Ukrajna keleti részén zajló katonai konfliktust (47%), a munkahiányt, a munkanélküliséget (37%) és a koronavírus-járványt (35%) tekintették.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy az ukránok 70%-a elégedetlen a kormány járványkezelésével. Az ukránok csupán 30%-a gondolja úgy, hogy Volodimir Zelenszkij elnök és az Egészségügyi Minisztérium hatékonyan reagál a koronavírus veszélyére.  

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!