Index.hu
| 2021. 04. 16. – 14:30 | Világ |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Valószínűleg szükség lehet egy harmadik dózis beadására a második vakcinától számított 12 hónapon belül – mondta Albert Bourla, a Pfizer-gyógyszergyártó cég vezérigazgatója egy ma nyilvánosságot kapott online beszélgetésen, amelyről a CNBC számolt be.

Bourla szerint továbbá az is elképzelhető, hogy a koronavírus egyfajta szezonális járvánnyá alakul majd át, és évente szükséges lesz ellene a védőoltás - írja az Index.

Természetesen ebben a különféle variánsoknak lehet kulcsszerepe.

Korábban Alex Gorsky, a Johnson & Johnson vezérigazgatója is arról beszélt, van esély rá, hogy az embereknek évente oltakozniuk kell a Covid–19 ellen, a szezonális influenza elleni oltásokhoz hasonlóan.

A kutatók ugyanakkor egyelőre azt sem tudják biztosan, hogy az oltások hatása pontosan mennyi ideig tart majd.

A hónap elején a Pfizer hat hónapos időtartamra ígért biztos, 91 százalékos védelmet a koronavírus ellen.

A hasonló elven működő Moderna esetében ugyancsak hat hónapos időtartamban garantálták a nagyfokú hatékonyságot.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy már a covid-bűntudattal is számolnunk kell. A bűntudat és szégyenérzet a covid-járvány körülményei közepette számos okból kialakulhat az emberekben, például azért mert jobbak lettek az életkörülményei a szigorú intézkedések után, vagy mert elhanyagolják a gyerekeiket és a családot, vagy mert nem segítenek másoknak, esetleg azért, mert alkalom adtán megszegik a szabályokat.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy koronavírus elleni gyógyszert szabadalmaztak Oroszországban. A SARS-CoV-2 új koronavírussal szembeni "vírusellenes hatású kombinált gyógyszerkészítmény" a fertőzés megelőzésére és gyógyítására szolgál egyaránt, és az orron át vagy belégzés útján juttatható be a szervezetbe.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!