Nagy-Britannia | 2021. 04. 16. – 13:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Megtiltotta a brit uralkodó, hogy a királyi család tagjai egyenruhát viseljenek a múlt héten meghalt férje, Fülöp herceg temetésén, szakítva ezzel az eddigi hagyományokkal.

A királynő elsősorban az unokáját védheti a döntéssel - írja az Origo.

Megtiltotta II. Erzsébet a királyi család tagjainak, hogy katonai egyenruhát viseljenek a múlt héten meghalt Fülöp herceg hétvégi temetésén - írja a The Sun.

Ennek értelmében szakítva a korábbi hagyományokkal Károly herceg, Vilmos herceg és András herceg is öltönyt visel majd a ceremónián.

Hiába szolgált a seregben, Harry már nem viselhet egyenruhát

A lap szerint a királynő elsősorban így akarja megmenteni unokáját, a királyi családdal korábban hivatalosan szakító Harryt attól, hogy a család tagjai közül egyedül ő nem viselhet uniformist a ceremónián. 

Harry 2006 áprilisában fejezte be a tiszti képzést a Sandhurst Királyi Katonai Akadémián és hadnagyi rangban a brit hadsereg tisztje lett, később főhadnaggyá, majd századossá léptették elő, és szolgált a légierőnél is.

A cikkben emlékeztetnek, hogy bár Harry szolgált Afganisztánban is, a katonai címeit elvesztette, amikor hivatalosan szakított az angol királyi családdal. 

Nem csak Harry miatt dönthetett így

A királynő lépésnek azonban vélhetően nem csak Harry esete lehetett az oka. Erzsébet és Fülöp harmadik gyereke, András herceg szintén szolgált a seregben, és később tiszteletbeli ellentengernaggyá, majd altengernaggyá léptették elő.

Fülöp herceg 2021. április 9-én halt meg 99 évesen. A temetése április 17-én lesz, a windsori kastélyparkban, a herceget a királyi család tagjainak fenntartott Frogmore Gardens temetkezési helyen helyezik majd végső nyugalomra.

Korábban hírt adtunk arról, hogy elhunyt a 99 éves Fülöp herceg, II. Erzsébet királynő férje. A herceg a Windsori-kastélyban aludt el békésen.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Boris Johnson brit kormányfő nem vesz részt Fülöp edinburghi herceg szombati temetésén. A koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozások alapján a szertartásokon legfeljebb harmincan vehetnek részt, s így a királyi család több tagja vehet végső búcsút a hercegtől.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES