Ukrajna | 2021. 04. 15. – 15:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

2021 márciusában az ukránok az ország legfontosabb problémáinak Ukrajna keleti részén zajló katonai konfliktust (47%), a munkahiányt, a munkanélküliséget (37%) és a koronavírus-járványt (35%) tekintették.

2020 júliusához képest megduplázódott azok száma,

akik a koronavírus-járványt az ország számára fontos problémának tekintik

– írja az RBC Ukraina hírportál a Rating szociológia csoport által készült felmérés adataira hivatkozva. 

Ezenkívül a megkérdezettek 27%-a fontos problémának tartja a fizetések és nyugdíjak alacsony szintjét, 21%-a a korrupciót a kormányban, 19%-uk a kormány alkalmatlanságát és a közüzemi díjak emelkedését, 16%-uk pedig minőségi orvosi ellátás hiányát tartja fontos problémának.

Személyes szinten a válaszadók az alacsony bér- és nyugdíjszintet (38%)

és a közüzemi díjak emelését (35%) nevezték a legfontosabb problémának.  

A koronavírus-járványt 25%-uk (2020 júliusában 12%) tartja személyes problémának.

Emellett problémának nevezték a kelet-ukrajnai katonai konfliktust (24%), az alapvető áruk és szolgáltatások áremelkedését (23%), a munkahiányt, a munkanélküliséget (23%), a minőségi orvosi ellátás hiányát (16%), a korrupciót a kormányban (14%) és a hatóságok alkalmatlanságát (13%).

A Rating szociológiai csoport felmérését 2021. március 24-28-án 2000 válaszadó körében végezték Ukrajna-szerte, kivéve az Oroszország által elfoglalt területeket.  

Felmérési módszer: személyes formalizált interjú (személyes találkozás). A vizsgálat reprezentativitásának hibája 0,95 konfidenciaszint mellett: legfeljebb 2,2%.

Korábban hírt adtunk arról, hogy az ukránok 70%-a elégedetlen a kormány járványkezelésével. Az ukránok csupán 30%-a gondolja úgy, hogy Volodimir Zelenszkij elnök és az Egészségügyi Minisztérium hatékonyan reagál a koronavírus veszélyére.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában, Csernyivci megyében afrikai sertéspestis kitörését rögzítették a Koteleve faluban található Koteleve elnevezésű gazdaságban. Koszován szerint most a faluban 21 000 sertést kell elpusztítani.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!