Ukrajna | 2021. 04. 15. – 12:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Az ukránok csupán 30%-a gondolja úgy, hogy Volodimir Zelenszkij elnök és az Egészségügyi Minisztérium hatékonyan reagál a koronavírus veszélyére.  

A válaszadók több mint fele úgy véli, hogy hatástalanul dolgoznak

– írja az RBC Ukraina hírportál a Rating szociológia csoport által készült felmérés adataira hivatkozva. 

Ezen túlmenően a válaszadók 18%-a eredményesnek, több mint 60% hatástalannak tartja az ukrán Miniszteri Kabinet és a Legfelső Tanács járvánnyal szembeni reagálását.

2020 novemberéhez képest csökken a központi hatóságok által a koronavírus veszélyére adott válasz pozitív megítélése.

A koronavírus-fertőzési esetek márciusi növekedésének fő oka az, hogy a polgárok nem tartják be a karantén szabályait (46%).  

A második helyen a megfázás szezonális növekedése áll (32%).

A megkérdezettek 28%-a úgy véli, hogy a hatóságok hatástalanul lépnek fel a járvánnyal szemben, illetve 17%-uk a koronavírus új formáinak megjelenését tekinti a fertőzési esetek növekedésének fő okának.

A Rating szociológiai csoport felmérését 2021. március 24-28-án 2000 válaszadó körében végezték Ukrajna-szerte, kivéve az Oroszország által elfoglalt területeket.  

Felmérési módszer: személyes formalizált interjú (személyes találkozás). A vizsgálat reprezentativitásának hibája 0,95 konfidenciaszint mellett: legfeljebb 2,2%.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a közeljövőben a koronavírus elleni vakcinák nem jelennek meg Ukrajna szabad piacán. Az ilyen gyógyszerek szállítása csak 2021 novemberében lehetséges – jelentette ki David Arahamia, a Nép szolgája párt vezetője a Legfelső Tanácsban az egyik ukrán tévécsatorna adásában.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában, Csernyivci megyében afrikai sertéspestis kitörését rögzítették a Koteleve faluban található Koteleve elnevezésű gazdaságban. Koszován szerint most a faluban 21 000 sertést kell elpusztítani.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!