Kárpátinfo.net


| 2021. 04. 14. – 10:00 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában az árnyékgazdaság a GDP 50%-át teszi ki, ami körülbelül 2,2 billió hrivnyát jelent - véli Danilo Hetymancev, a Legfelső Tanács pénzügyi bizottságának vezetője.

„Úgy vélem, hogy az árnyékgazdaság volumene a GDP fele.

Például 2020-ban a GDP 4,5 billió volt. Kettéosztva hozzávetőlegesen megkapjuk az árnyékgazdaság összegét. Senki nem tudja megmondani a pontos összeget, egyetlen kutatás sem lehet megbízható, mivel az „árnyékot” lehetne kiszámolni”- mondta a képviselő, akit a Korrespondent.net idéz.

Hangsúlyozta továbbá, hogy a csempészet és az árnyékgazdaság kérdése közvetlen veszélyt jelent a nemzetbiztonságra.

Hetymancev ugyanakkor elmondta, hogy az árnyékból való kilépés első szakaszához szükséges összes jogi aktust már elfogadták.  

Többek között a pénzügyi ellenőrzésről, a bankfelosztásról,

az általános vámkezelésről, az offshore-törvényről is.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy automatikusan zárolják az adósok bankszámláit Ukrajnában. Április 6-án lépett hatályba Ukrajnában az Igazságügyi Minisztérium végzése, amely engedélyezi az összes adós bankszámlájának automatikus zárolását, beleértve a tartásdíjat nem fizetőket is.

Továbbá emlékeztetünk ara is, hogy közzétették az állami támogatásban részesülendő vállalkozások listáját Ukrajnában. Ezen vállalkozások, továbbá munkatársaik 8 ezer hrivnya állami segélyben részesülnek.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!