Kárpátinfo.net


| 2021. 04. 14. – 10:30 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában az Állami Statisztikai Szolgálat szerint 2020-ban a lakosság jövedelmének harmada szociális segély és egyéb átutalás volt.  

Mennyiségük 12,2%-kal nőtt.  

Ez a gazdaság alulértékelődését jelenti – fejtette ki véleményét Vszevolod Sztepanyuk közgazdász a Golos.ua információs hírügynökségnek adott kommentárjában.

„Az a tény, hogy a szociális segélyek aránya a lakosság jövedelmének struktúrájában nőtt, azt jelzi, hogy a gazdaság továbbra is romlik, leépül,

sőt, a lakosság reáljövedelme tovább csökken.  

Ezért van szüksége a lakosságnak szociális segítségre” - mondta Sztepanyuk.

A szakértő megjegyezte, hogy Ukrajnában a lezárások miatt jelentősen csökkent a háztartások jövedelme.

„Többek között a bankokban csökkentették a betétek nagyságát. Ez a statisztika a deviza vásárlásával kapcsolatban is, amikor a lakosság többet kölcsönöz, mint amennyit vásárol, azt jelzi, hogy a lakosság komoly és gyors ütemben elszegényedik.  

Ez az államigazgatás összeomlásáról, a gazdaság összeomlásáról és arról a tényről tanúskodik,

hogy az állam semmit sem tesz a gazdaságának támogatása érdekében. Ezért csökken a lakosság jövedelme” - jegyezte meg Vszevolod Sztepanyuk.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a dolgozó ukránok több mint 42%-a szegénységben él. 2020 első félévének eredményei szerint az abszolút kritérium (a tényleges létminimum alatti kiadások) alapján Ukrajnában a szegénységi szint a dolgozó ukránok körében 42,4%-ot tett ki.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában míg a polgárok számára ma újraszámítják a nyugdíjakat, 2021. szeptember 1-jétől a nyugdíjakat és a készpénzben nyújtott támogatást bankszámlára utalják.  

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!