Kárpátalja | 2021. 04. 14. – 09:31 |
Fotó: az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

A két külföldi férfit, akik megpróbálták átlépni a határt, megkerülve az ellenőrző pontokat, április 13-án délután vették őrizetbe Kárpátalján a Csapi Határőrség munkatársai.

A Tiszasalamoni határőrosztag körzeti felügyelője két ismeretlen ember mozgásáról kapott információt egy helyi lakostól, aki elmondta,

két ázsiai megjelenésű férfi halad a Kijev-Csap autóúton Magyarország irányába.

A területre azonnal a gyorsreagálású csoport munkatársai érkeztek ki a lehetséges határsértők felkutatására, és a területet további határőregységekkel erősítették meg.  

Ennek következtében a határtól 500 méterre a rendőrök két férfit vettek őrizetbe. Az ismeretlenek nem tudtak felmutatni semmilyen személyt igazoló okmányt,

de Marokkó és Palesztina állampolgárainak nevezték magukat.

Az eset jegyzőkönyvezése érdekében a határsértőket a határőrségre szállították. További sorsukról a bíróság dönt majd – olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy üzbég migránsokat fogtak el Kárpátalján. A csapi határőrségi határőrei két üzbég állampolgárt vettek őrizetbe, akik illegálisan akarták átlépni az ukrán-szlovák határt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy két afgán állampolgárt és kísérőiket vették őrizetbe a rendőrök a Rahói járásban. A kárpátaljai rendőrök a Rahói járásban található Mezőhát (Лазещина) falu határában megállítottak egy litván rendszámú Opel típusú gépkocsit. A 32 éves ukrán sofőrön kívül az autóban még három ember ült. 


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!