Kárpátinfo.net


| 2021. 04. 14. – 09:00 | Kárpátalja |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

2021. április 12-i adatok szerint 33,9 ezer álláskereső vette igénybe a Kárpátaljai Megyei Foglalkoztatási Szolgálat szolgáltatásait, ebből 12,6 ezer ember regisztrált munkanélküli volt.

A regisztráltak közül 11,5 ezer ember kapott munkanélküli-segélyt.  

A megyei foglalkoztatási központ segítségével 3,4 ezer embert foglalkoztattak, köztük 1,6 ezer regisztrált munkanélkülit is.

A gazdasági tevékenység típusai szerint a regisztrált munkanélküliek többsége a feldolgozóiparban (24,8%) és a kereskedelemben (22,0%) lett foglalkoztatva.

Foglalkozási csoportok szerint: az alkalmazottak 20,3%-a kereskedelemben és szolgáltatásban dolgozó munkavállaló,

14,4% szerszámokkal rendelkező szakmunkás, 14,3% szakképzetlen munkaerő,

12,6% karbantartásban, berendezések és gépek üzemeltetésében dolgozók, 9,8% szakértők, 9,6 % szakemberek, 9,3% alkalmazottak, menedzserek, 7,1% technikusok és 2,6% szakképzett mezőgazdasági munkások – jelentette a Kárpátaljai Megyei Foglalkoztatási Szolgálat sajtóosztálya. 


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a dolgozó ukránok több mint 42%-a szegénységben él. 2020 első félévének eredményei szerint az abszolút kritérium (a tényleges létminimum alatti kiadások) alapján Ukrajnában a szegénységi szint a dolgozó ukránok körében 42,4%-ot tett ki.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy májustól új gázár lép életbe Ukrajnában. Feltételezik, hogy a lakosság számára a gáz ára piaci alapú lesz, ahogyan azt a törvény előírja, de a fogyasztók rögzített áron vásárolhatnak gázt, amely az év során nem változik - ez év május 1-jétől jövő év április 30-ig.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!