Kárpátinfo.net


| 2021. 04. 13. – 08:30 | Kárpátalja |
Fotó: zk.dsns.gov.ua

Hirdetés

A majdnem tragédiával végződő tűz április 12-én éjjel kijevi idő szerint 02:44 órakor történt a Beregszászi Kistérségbeli Királyháza (Королево, korábban Nagyszőlősi járás) településen.

A ház 72 éves női tulajdonosa éjszaka a szomszéd kiáltásaira ébredt fel.

A férfi felfedezte a tüzet, és már hívta is a tűzoltókat. Időpazarlás nélkül a háziasszony és férje kifutottak az utcára, és látták, hogy a ház teteje ég.

A helyszínre a helyi és a nagyszőlősi tűzoltók érkeztek ki, akik kijevi idő szerint 3:03 órakor lokalizálták, 3:20 órakor pedig teljesen felszámolták a lángokat.

A tűz 10 négyzetméternyi területen pusztította el a tetőszerkezetet. 

Valószínűleg a tüzet a ház villamos vezetékének rövidzárlata okozta.  

A tulajdonosok szerint a házban egész este villogott a villany. Éjjel pedig lángra kaphatott a vezeték.  

A tűz végső okát, valamint a kár összegét azonban a rendvédelmi szervek állapítják meg – olvashatjuk az Ukrán Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) kárpátaljai megyei főosztályának honlapján. 


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy április 7-én éjszaka tűz ütött ki Nagycsongván (Боржавське, Beregszászi kistérség, korábban Nagyszőlősi járás) egy családi házban. Szerencsére a tűzeset nem követelt áldozatokat.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy április 7-én este kigyulladt egy 1979-es kibocsátású Audi 80 típusú gépkocsi. Az eset Kárpátalján,  Beregkövesd (Кам'янське, Beregszászi kistérség, korábban Ilosvai járás) közelében történt.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!