Kárpátinfo.net


| 2021. 04. 13. – 16:30 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Elnöki Hivatalban elmondták, hogy tárgyalásokat kértek Zelenszkij és Putyin között, de a Kreml erről semmit sem tud. Ez a típusú kommunikáció a normandiai négy ország vezetőinek Párizsban tartott legutóbbi találkozójának eredményeit követő közlemény végrehajtásának szintjéhez köthető – fejtette ki véleményét Kirill Molcsanov politikai elemző.

„Porosenkóval a negyedik évben Putyin felhagyott bármilyen politikai kommunikációval.  

Porosenko szintén tárgyalásokat kért, amikor súlyosbodás történt a Kercs-szorosban és túszul ejtették a tengerészeket, de nem akartak kommunikálni vele. A második év folyamán nem akarnak tárgyalni Zelenszkijjel sem. Valószínűleg azért, mert a párizsi tárgyalások után semmit sem tettek. Néhány lehetséges szóbeli garanciát és kötelezettséget adott az ukrán fél.  

Ezért Putyin nem akarja vesztegetni az idejét a Zelenszkijjel való kommunikációra,

mint egy olyan személlyel, aki nem képes tárgyaló partner lenni” - mondta Kirill Molcsanov a Golos.ua információs hírügynökségnek adott kommentárjában.

A szakértő elmondta, milyen körülmények között zajlódhatnak tárgyalások Zelenszkij és Putyin között.

„Nem zárom ki, hogy lezajlanak a tárgyalások, ha valamilyen kritikus helyzet áll fenn,

de eddig, hála Istennek, messze vagyunk ettől” – foglalta össze a politológus.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajna rákényszeríti Oroszországot a megszállt területekről való csapatkivonásra. Dmitro Kuleba, Ukrajna külügyminisztere reméli, hogy az országnak megvannak az eszközei arra, hogy az Orosz Föderációt arra kényszerítsék, hogy kivonja csapatait a megszállt területekről, azaz Donbászról és Krímről.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a Donyec-medencei demarkációs vonalnál elkövetett provokációkkal vádolta meg az ukrán hadsereget Angela Merkel német kancellárral folytatott telefonbeszélgetése során Vlagyimir Putyin orosz elnök

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!