Ukrajna | 2021. 04. 13. – 09:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A szakértő elmagyarázza, mi áll az egyre élesedő donyecki orosz-ukrán konfliktus mögött; Ukrajnában felmerült az ortodox húsvét ideje alatti szigorítás; Mendel: már nyolcvanezer orosz katona van az ukrán határnál és a Krímben; Ukrajnában jelentősen csökkent az új betegek száma, Kárpátalja kikerült a "vörös" besorolásból; Közzétették az állami támogatásban részesülendő vállalkozások listáját Ukrajnában. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. április 12-én.

A szakértő elmagyarázza, mi áll az egyre élesedő donyecki orosz-ukrán konfliktus mögött

Négy ukrán katona meghalt egy március 26-án történt lövöldözésben. Azóta Oroszország csapatokat vont össze az orosz-ukrán határ közelében, valamint hadgyakorlatba kezdett. Az éleződő konfliktusról Horváth József, az Alapjogokért Központbiztonság politikai tanácsadója beszélt az M1 Ma reggel című műsorában.

Ukrajnában felmerült az ortodox húsvét ideje alatti szigorítás

Ukrajnában május 2-án lesz az ortodox húsvét. Az Egészségügyi Minisztériumban Viktor Ljasko egészségügyi tisztifőorvos beszámolt az ünnep alatti karanténkorlátozásokról. 

Mendel: már nyolcvanezer orosz katona van az ukrán határnál és a Krímben

Oroszország negyvenezer katonát vont össze az ukrán határ mentén, és ugyanennyit az általa önkényesen elcsatolt Krím-félszigetre - jelentette ki Julija Mendel, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök sajtótitkára egy vasárnap esti tévéműsorban ukrán híradások szerint.

Ukrajnában jelentősen csökkent az új betegek száma, Kárpátalja kikerült a "vörös" besorolásból

Ukrajnában hétfőre kevesebb mint nyolcezer, a megelőző napihoz képest csaknem 4300-zal kevesebb új beteget jegyeztek fel. Az átmeneti csökkenésnek azonban minden bizonnyal az az oka, hogy hétvégenként kevesebben fordulnak orvoshoz és kevesebb tesztet is végeznek.

Közzétették az állami támogatásban részesülendő vállalkozások listáját Ukrajnában

Ukrajnában a Miniszteri Kabinet rendeletében több gazdasági ágazat is fel van sorolva, melyek nagy kárt szenvedtek a pandémia okozta korlátozások miatt. Ezen vállalkozások, továbbá munkatársaik 8 ezer hrivnya állami segélyben részesülnek.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!