Románia | 2021. 04. 13. – 18:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Valószínűleg medve ölt meg egy kocogó férfit egy romániai üdülőhely közelében - írja a Főtér.

A népszerű Prahova megyei üdülőhely, Azuga mellett egy helyi, 39 éves férfi még vasárnap indult el kocogni az erdőbe, aztán nem tért haza - közli az Origo.

A családja hétfőig várt, aztán az édesapja hétfőn reggel értesítette a rendőrséget, hogy eltűnt a fia.

A hatóságok nagy erőkkel, többtucatnyi emberrel és keresőkutyákkal eredtek a nyomába, és végül hétfőn este rábukkantak a holttestére.

A férfi keresésében részt vevő hegyimentők és a Prahova megyei rendőrség egybehangzó közlése szerint a test állapotából arra lehet következtetni, hogy egy nagyvad – minden bizonnyal medve – támadta meg, és végzett vele.

A holttestet a megyei igazságügyi orvostani intézetbe szállították, hogy a boncolás is megerősítse a feltételezést. 

A beszámolók szerint a megyében idén ez már a negyedik medvetámadás. 

Az utóbbi időben egyre több beszámoló érkezik arról, hogy a medvék emberekre támadnak. Máramaros megyében is súlyosan megsebesített egy férfit a nagyvad, és Hargita megyében is történt hasonló incidens a közelmúltban.

Az egyik legismertebb eset a predeáli sípályán történt, ahol egy medve egy síelő nyomába eredt, aki pedig lefilmezte az üldözést.

Korábban hírt adtunk arról, hogy hatvan éve feladta magát egy ládában, hogy Ausztráliából hazarepülhessen Angliába: a honvágytól szenvedő egykori kamasz most azt a két ír férfit keresi, akik egykor vakmerő tervében segítettek neki.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy ősi meteoritbecsapódás nyomait fedezték fel a Déli-sarkvidéken. Egy ősi, 430 ezer éve az Antarktisz jégtakaróját ért meteoritbecsapódásra utaló nyomokat talált a Kenti Egyetem tudósai vezette kutatócsoport.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!