Ausztrália | 2021. 04. 12. – 15:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Trópusi ciklon pusztított Ausztrália nyugati partján hétfőre virradóra, aminek következtében otthonok tízezrei maradtak áram nélkül, és sok ház megrongálódott - adta hírül az ausztrál katasztrófaelhárítás.

A vihar a legsúlyosabban Kalbarri városát sújtotta, amelyben az épületek 30 százaléka szenvedett komoly károkat - írja az MTI.

Scott Morrison miniszterelnök nagyon súlyosnak írta le a nyugat-ausztráliai helyzetet.

Az ausztráliai meteorológiai intézet közlése szerint Nyugat-Ausztráliának olyan részére csapott le a Seroja nevű ciklon, amely csak ritkán tapasztal ilyen időjárási jelenséget, ebből következőn a házakat sem építik olyan szilárdra, mint a kíméletlen viharoktól gyakrabban megtépázott területeken.

Korábban hírt adtunk arról, hogy hatvan éve feladta magát egy ládában, hogy Ausztráliából hazarepülhessen Angliába: a honvágytól szenvedő egykori kamasz most azt a két ír férfit keresi, akik egykor vakmerő tervében segítettek neki.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy komoly fennakadásokat okozott havazás Erdélyben. A Maroshévízt Borszékkal összekötő Borszéki-hágón több tucat teherautó akadt el a havas úton. 

Forrás

MTI


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!