USA | 2021. 04. 12. – 14:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

San Francisco megfordítja a tervezetet, melyben átneveznék a történelmi szereplők nevét viselő iskolákat.

San Franciscó-i oktatási testület megdöntötte ellentmondásos tervét, hogy több tucat iskolát nevezzen át.

A testület tagjai azt állították, hogy az iskolák nevei rasszista történelmi személyek előtt tisztelegnek  – olvashatjuk a New York Post amerikai hírportál cikkében, idézi a Hirado.

A város oktatási testülete egyhangúlag megszavazta lépését, hogy 44 iskolát nevezzen át, melyek történelmi személyek – köztük Abraham Lincoln, George Washington, Thomas Jefferson és Robert Louis Stevenson – nevét viselik.

A testület ősszel szándékozik felülvizsgálni az átnevezést, amikor a hallgatók visszatérnek a jelenléti oktatásra.

A múlt hét keddi ülésen a szülők és a korábbi pedagógusok megszólták a testületet az eredeti döntéséért, ami óriási visszhangokat váltott ki, valamint a közösségi jogi hozzájárulás nélkül meghozott döntés jogi kihívásokba is ütközött.

Az oktatási testület vezetőjének azt mondta a város egyik iskolájának volt igazgatója, hogy „a 44 iskola nevének megváltoztatására vonatkozó módosítás visszavonása reményt ad számomra,

hogy rájöjjön, az ön főnökei a San Franciscó-i szavazók”.

„Azért választottuk meg önt, hogy vezesse a tankerületünket, és nem azért, hogy szétbontsa azt”
– tette hozzá a volt igazgató.

Egy szülő az esettel kapcsolatban így fogalmazott: „ha át akarja nevezni az iskolákat, ne feledje, hogy a kontextus számít. Nem törölhetik el teljesen az előzményeket.”

Az oktatási testület az eredeti tervezet bejnyújtása óta többször is nevetség tárgyává vált, amikor olyan alaptalan és pontatlan tanulmányokkal támasztotta alá állításait, miszerint több iskola nevét adó személy rasszista, szexista vagy más igazságtalan eszméket követő ember volt.

Korábban hírt adtunk arról, hogy az izraeli közszolgálati rádió szerint az izraeli külföldi hírszerző ügynökség, a Moszad hajtott végre kibertámadást az urándúsító ellen. Irán fenntartja magának a jogot, hogy válaszlépést tegyen az elkövetők ellen.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy egyes afrikai országokban az anyáknak 40-50-szer nagyobb esélyük van csecsemőjük elvesztésére, mint a világ legfejlettebb államaiban - állapította meg egy nemzetközi kutatás, amelyet a BMJ Global Health című folyóiratban publikáltak.

Forrás


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!