Ukrajna | 2021. 04. 12. – 12:14 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Az Egészségügyi Minisztérium a 100 főnél több alkalmazottat foglalkoztató vállalatok kollektív Covid-19 elleni beoltását fontolgatja. Az ilyen kollektív immunizálás segítségével havi 6 millió oltást szeretnénk elérni – mondta Viktor Ljasko, egészségügyi miniszterhelyettes, országos tiszti főorvos az újságírókkal folytatott találkozóján.

„A közeljövőben ismertetjük az Egészségügyi Minisztérium kapcsolattartó központjával való kapcsolatfelvételt, és a vállalatok kollektívái regisztrálhatnak… Elmondjuk, hogy 100 főnél nagyobb kollektívák regisztrálnak, és ha megjelenik az oltóanyag,

akkor egy mobil csapat kimegy önökhöz, így fogunk különböző platformokon dolgozni”

– mondta Ljasko, idézi a Karpat.in.ua.

Ljasko egyben arról is tájékoztatott, hogy az oltási várólistára történő regisztráció során a személy azonnal kiválaszthatja a legközelebbi oltópontot, ahol be szeretné oltatni magát.

Azok, akik már regisztráltak a Gyija várólistájára, később, amikor megjelenik az oltóanyag, üzenet érkezik az alkalmazáson belül,

az illető kiválaszthatja azt az oltópontot, ahol be akarja magát oltatni.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában felmerült az ortodox húsvét ideje alatti szigorítás. Ukrajnában május 2-án lesz az ortodox húsvét. Az Egészségügyi Minisztériumban Viktor Ljasko egészségügyi tisztifőorvos beszámolt az ünnep alatti karanténkorlátozásokról. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a koronavírus jelenlegi hulláma legfeljebb egy hónap múlva ér véget Ukrajnában. Ukrajnában azok a régiók, amelyek elsőként kerültek szigorú karanténba, elsőként lépnek majd ki a lezárásból – fejtette ki véleményét Viktor Szegyuk, a betegek jogainak és biztonságának védelméért felelős tanács vezetője.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES