Kárpátalja | 2021. 04. 12. – 11:57 |
Fotó: az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Kárpátalján a Munkácsi Határőrség emberei április 11-én újabb csempészkísérletet akadályoztak meg.

A határmenti terület járőrözése során a Tiszaújlaki határőrosztag munkatársai a határtól 500 méterre két csomagokat cipelő ismeretlent vettek észre.

A csempészek 15 mesterkarton cigarettát terveztek Magyarországra szállítani a Batár csatornán keresztül, azonban meglátva a katonákat, 

maguk után hagyva rakományukat elmenekültek a helyszínről. 

A 7 480 doboz cigarettát tartalmazó csomagok mellett, a területet átkutatva, Tiszabökény határában a katonák egy távcsövet találtak egy elhagyott épületben, amelyet valószínűleg a határőrök megfigyelésére használtak.  

Az illetékes hatóságok nagy erővel keresik a csempészetben részt vett személyeket

– olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy 300 000 hrivnyás rablást derítettek fel Munkácson. A kárpátaljai rendőrök operatív keresési intézkedéseket hajtottak végre Munkácson, és őrizetbe vették az egyik munkácsi vállalkozás elleni rablótámadásban részt vett gyanúsítottat.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy egy hét alatt tizenegyszer akarták megvesztegetni a határőröket Kárpátalján. A határátlépők nem rendelkeztek PCR-teszttel, illetve COVID-19 biztosítással, ezért próbálták megvesztegetni a határőröket.  A felajánlott vesztegetések teljes összege 2200 hrivnya, 12 000 forint, 300 cseh korona és 70 euró volt.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!