Kárpátalja | 2021. 04. 12. – 12:20 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Anatolij Poloszkov, a Megyei Államigazgatás vezetője egy sajtótájékoztatón kijelentette, hogy Kárpátalján ezentúl a koronavírus-fertőzés terjedésének helyzetétől függően vezetnek be korlátozásokat.

Elmondása szerint az technogén és ökológiai biztonság, valamint a rendkívüli helyzetek kérdéseivel foglalkozó állami bizottság jegyzőkönyve öt területi közösséget sorol fel,

amelyek esetében további korlátozó karanténintézkedéseket kell bevezetni,

és meg kell erősíteni a járványhelyzet ellenőrzését.

"Közös feladatunk az, hogy minél tovább maradjunk a sárga zónában, mert ez a lehetőségünk arra, hogy jobb körülmények között élhessünk önökkel. Arra kérem a vállalkozókat, hogy legyenek minél felelősségteljesebbek, mert ez arról szól, hogy meddig tudunk dolgozni. Nekünk zéró toleranciával kell rendelkeznünk a jogsértésekkel szemben - az élet és az egészség megmentése érdekében” - tette hozzá Kárpátalja kormányzója.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kárpátalja április 11-én elhagyja az vörös zónát, s rögtön átlép a sárga zónába. Anatolij Poloszkov, a Kárpátaljai Megyei Közigazgatási Hivatal vezetője közölte az adminisztráció hivatalos oldalán, hogy április 11-én Kárpátalja végül elhagyja a vörös zónát, ahol több mint egy hónapig tartózkodott.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában felmerült az ortodox húsvét ideje alatti szigorítás. Ukrajnában május 2-án lesz az ortodox húsvét. Az Egészségügyi Minisztériumban Viktor Ljasko egészségügyi tisztifőorvos beszámolt az ünnep alatti karanténkorlátozásokról. 

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES